Madblogstoppen

lørdag den 16. november 2013

Krydret indisk gryderet

Du kender den godt; den lækre, runde, krydrede, cremede smag fra det indiske køkken... Og er det overhovedet noget, som vi bleg-fede danskere skal blande os i?
Jeg gjorde i hvert fald et forsøg, og i al beskedenhed gik det faktisk over alle forventninger. Den fik endda en lidt julet smag, så det er jo perfekt nu hvor december står lige for døren :-)


Ingredienser
1 løg
4 knust fed hvidløg
1/2 dåse økologisk kokosmælk
1 lille dåse tomatpuré (svarende til 2 spsk)
1/2 æble
1 finthakket chilipeber
1 spsk Sukrin Gold
1 rød peberfrugt
2 tsk kanel
1 1/2 kardemomme
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
50 g frisk, finthakket ingefær
2 tsk stødt gurkemeje
1-2 dl vand (alt efter hvor cremet du ønsker retten)
Salt og peber
500 g kylling (jeg foretrækker kyllingekødet fra en helstegt kylling)

1. Hak løget fint og svits det i kokosolie i en stor gryde (en høj pande eller en wok gryde)
2. Hæld kokosmælk og 1 dl vand i gryden, tilsæt ingefær, hvidløg og chili
3. Lad det stå og simre ved meget svag varme i godt og vel 10 minutter
4. Imens det står og simrer blender du tomatpuré med æble, en lille smule kokosmælk og lidt vand (ca 1/4 dl), Sukrin Gold, kanel, spidskommen, koriander og gurkemeje
5. Herefter hælder du det i gryden og lader det stå og simre ved svag varme i 20 minutters tid (det er vigtigt, at det er ved meget svag varme. Retten må ikke stå og koge!)
6. Smag til med salt og peber og evt nogle af krydderierne (vi har jo alle forskellige smagsløg :-))
7. Så snart retten smager som den skal tilfører du kyllingekødet, som du har pillet fra den kylling som du har bagt i ovnen
8. Nyd retten med vilde eller brune ris, Sund er fedt naan brød, kokosflager, ananas, rosiner og solsikkekerner og cashewnødder, svitset i kokosolie med lidt salt henover



Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Du kan også finde Sund er fedt på Facebook: Sund er fedt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar