Madblogstoppen

lørdag den 2. november 2013

Græskarboller

Der er græskarstemning hos Sund er fedt i dag. Jeg blev inspireret af madbanditten, og lavede nogle super lækre græskar karameller. Dog med kokosmælk i stedet for fløde og knap så meget smør. Du kan se opskriften her.
Resten af mit hokaido græskar brugte jeg til disse lækre boller. De er saftige, søde og det perfekte søde alternativ til kaffen. Også en genial måde, at få snydt vitaminer i ungerne og/eller den grøntsagsforskrækkede mand ;-)



Ingredienser
2 æg
3 æggehvider
1 dl kokosmælk
1/2 hokaido græskar i fine strimler
50 g frisk ingefær, finthakket
1 moset banan 
1 dl HUSK
1/2 dl hørfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosflager
1 håndfuld grofthakkede hasselnødder eller valnødder
En håndfuld abrikoser i fine tern
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver

1. Pisk æg og æggehvide med salt. Tilsæt kanel, kardemomme og bagepulver.
2. Riv græskaret i fine strimler
3. Blend æggeblandingen med 3/4 del af græskarstrimlerne, det finthakkede ingefær og hørfrøene.
4. Hæld dejen over i en skål og rør den mosede banan i sammen med solsikkefrøene, kokosflagerne, de hakkede nødder og abrikosternene.
5. Form bollerne med to skeer på en bageplade med bagepapir og drys lidt solsikkekerner henover.
6. Bages i ovnen i 20 minutter ved 160 grader.

Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Du kan også finde Sund er fedt på Facebook: Sund er fedt



Ingen kommentarer:

Send en kommentar