Madblogstoppen

torsdag den 24. oktober 2013

Æblekage

Hvad er efterår uden æblekage og hygge med varm te mens regnen står ned i stænger udenfor?


Her er opskriften på en lækker æblekage, lavet på en hjemmelavet marcipanbund og selvfølgelig toppet med friske, saftige æbler, gerne ude fra haven.

Ingredienser:
200 g mandler
5 æggehvider
3 spsk sukrin
1 tsk mandel essens
3 store udstenede Medjoul dadler
1 stort æble
1/2 tsk ren vanille pulver
Kanel
50 g grofthakket mørk chokolade (jeg brugte 88%)

1. Start med at svitse mandlerne på panden, så de bliver lysebrune. Drys herefter lidt kanel henover dem og blend dem fint i foodprocessoren eller blenderen.
2. Pisk æggehvide med sukrin i ca 2 minutter og tilføj mandel essens og vanille
3. Hæld æggehvide-blandingen over mandelmelet i foodprocessoren, tilføj dadlerne og blend det hele, så dejen bliver fast og sammenhængende
4. Fordel dejen i et ildfast fad
5. Skær æblet ud i fine både og pres dem ned i dejen.
6. Drys med kanel og hakket chokolade
7. Bag kagen i ovnen ved 160 grader i 10-15 minutter
8. Nyd et stykke med dem du holder af :-)

Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Du kan også finde Sund er fedt på Facebook: Sund er fedt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar