Madblogstoppen

søndag den 10. februar 2013

Middag med madklubben

Så blev min store drøm endelig opfyldt! At starte en madklub - I ved, sådan en hvor man skiftevis kommer til middag hos hinanden. Eneste forskel hér er, at jeg laver maden og de andre drikker rødvin (det gør jeg i øvrigt også!)

Middagen i går stod på følgende:

Forret:
Edamame bønner og soyasvitsede mandler


Hovedret:
Helbagt kylling, proppet med øko citron, persille, basilikum, løg, hvidløg, chili og kokosolie. Toppet med rapsolie og saft fra blodappelsin, salt og peber.
Ovnbagte rødbeder, pastinakker, jordskokker og sweet potatoes
Dip: Hjemmelavet tomatpuré


Dessert:
Hjemmelavet marcipanbund med nødde- og chokoladetop, serveret med en blåbærblend, lavet på kokosmælk og skyr


Opskrift til herlighederne:

Helstegt kylling

Ingredienser
En hel økokylling
En økologisk citron, skåret halvt over
En masse krydderurter: Jeg brugte 1/2 basilikumplante og en håndfuld helbladet persille
En spsk kokosolie
Et løg i kvarte
En masse fed hvidløg (alt efter smag og behag og hvor meget man skal ud og kysse)
1/2- 1 rød chili (1/2 hvis du ikke er til så stærk mad - og 1 hvis du ikke har sarte ganer som Ole Wedel ;-))
Rapsolie til at pensle kyllingen med
En blodappelsin i skiver, salt, peber, spidskommen og timian til at toppe kyllingen med
Jeg lagde desuden løg, tomater mm i bunden af det ilfaste fad, da det både giver saft og smager godt som tilbehør når kyllingen er færdig.

1. Prop kyllingen med citron, krydderurter, løg, hvidløg, chili, kokosolie og top den med rapsolie blodappelsin i skiver, salt, peber, spidskommen og timian.














2. Alt efter hvordan din ovn fungerer,  skal den bages i en times tid ved 200 grader (ved varmluft, sammen med rodfrugterne)

 


Ovnbagte rodfrugter
5 sweet potatoes
5 store rødbeder
5 pastinakker
10 jordskokker
Evt en rodselleri, skåret i tern (jeg gjorde det ikke i går, men det smager rocker godt!)
2 løg, skåret i kvarte
3-4 hvidløg, skåret i halve eller kvarte
Evt 1 æble i tern eller skiver til at give lidt ekstra sødme
En spsk kokosolie
Rapsolie
Frisk timian, spidskommen og evt lidt basilikum
Salt og peber

1. Skræl alle rodfrugterne og skær dem i både
2. Bland dem med løg, hvidløg og æble
3. Fordel kokosolien (som jo er fast) jævnt i rodfrugtblandingen.
4. Hæld lidt rapsolie henover, fordel timian, spidskommen og basilikum og mix det hele godt sammen.
5. Top med en god salt og peber
6. Bages i ovnen i 45-60 minutter ved 200 grader (ved varmluft, sammen med kyllingen)





Hjemmelavet tomatpuré
Som med alt jeg laver, blev denne blend også opfundet i produktionsøjeblikket, og ingredienserne er derfor på gefühl

Ingredienser
En stor bakke cherietomater, udstenet
To spsk skyr
En spsk økologisk kokosmælk
1/2 chili
2 fed hvidløg
1 løg
Skal fra 1/2 citron
10 soyasvitsede mandler
Spidskommen, salt og peber

1. Udsten cherietomaterne og bag dem, sammen med løg og hvidløg i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader
2. Blend tomaterne, løg og hvidløg med skyr, kokosolie, citronskal, chili, mandler, spidskommen, salt og peber.
3. Smag til, hvis du synes der er noget der skal mere af.

Og ja, køn blev den altså ikke! Den var flot lyserød i lang tid, men jeg tror de der soyaristede mandler gjorde et eller andet ved det delikate udseende... Men den smager godt - det lover jeg.


Dessert 
Hjemmelavet marcipanbund med nødde- og chokoladetop, serveret med en blåbærblend, lavet på kokosmælk og skyr
Her skal du altså lige forberede noget, minimum dagen inden (du kan også sagtens gøre det flere dage inden, for den skal i fryseren alligevel)

Ingredienser
Marcipanen:
400 gram smuttede mandler
Æggehvide fra to pasteuricerede æg
En tsk vanillepulver (ikke sukker)
15 dadler

1. Blend mandler med æggehvide, vanillepulver og dadler, så du får en jævn masse
2. Læg bagepapir i et ildfast fad og fordel marcipanmassen i bunden

Nøddechokoladetop:
200 gram blandede nødder (mandler, pistachenødder, paranødder, cashewnødder, hasselnødder el.lign), svitset på en tør pande
En håndfuld økologiske kokoschips
En tsk kanel
En tsk kakaopulver
En tsk vanillepulver
100 gram lys Cavalier chokolade (med stevia, og ikke sukker)
200 gram mørk chokolade til overtræk

1. Svits nødderne på en tør pande
2. Skær den lyse chokolade i grove stykker og bland den med nødderne
3. Tilsæt kokoschips, kanel, kakaopulver, vanille og bland det hele godt sammen.
4. Fordel nødde- og chokoladeblandingen henover marcipanbunden
5. Smelt den mørke chokolade i et vandbad og hæld chokoladen henover. Sikr dig, at chokoladen også fordeles ude i siderne, så den sammenbinder marcipanen med nødderne og chokoladen.
6. Læg fadet i en frysepose og luk godt til og læg den i fryseren.
7. På dagen, hvor du skal bruge den, tager du den ud og lægger den i køleskabet, og først når desserten skal serveres, tager du den ud af formen og skærer portionsstykkerne.

Jeg glemte naturligvis, at lægge bagepapir i mit ildfaste fad, og det gjorde det derfor lidt problematisk at få bunden ud, så husk papiret!

Blåbærblend
1/2 liter skyr
1/2 økologisk dåse kokosmælk
1 banan
5 friske, ustenede dadler
1/2 pose økologiske blåbær (resten af posen bruges hele til enten at komme i blandingen eller til at servere ved siden af/til topping)
Citronskal fra 1/2 økologisk citron
1 tsk vanillepulver

1. Skyr, kokosmælk, banan, dadler, blåbær, citronskal og vanillepulver blendes og serveres, enten portionsanrettet med marcipanbunden med nødde- og chokoladetop eller i en skål for sig.


Vin til maden:
Côte de Rhône (2011)
Grenache-Syrah

Dessertvin:
Castaño Dulce Monastrell (2007)

Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Sund er fedt er også på facebook: Sund er fedt


Ingen kommentarer:

Send en kommentar