Madblogstoppen

fredag den 6. juli 2012

Den grønne turbo middag

Hvis du ikke har alverdens tid til at lave aftensmad, er her en let løsning:

Turbo broccolisalat, sommer spidskål og (i dette tilfælde) laksefrikadeller (Mangler du tid, kan du evt. spise laksefilletter til - som tager max 10 min at bage i ovnen)


Ingredienser (4 ps)
Et broccolihovede
Et spiskålshovede
10 mandler/paranødder (evt skåret i halve/kvarte), svitset på panden
Et rødløg i små, fine tern
En håndfuld grofthakket basilikum

Marinade
3 spsk koldpresset olivenolie
1 spsk vineddike eller æblecider-eddike
Lidt friskkværnet peber
(Smag til)

1. Skær broccolien ud i både blomster og stilk. Blancher broccolien i ca 2 minutter, så den beholder bid og ikke bliver udkogt. Lad den køle af.

2. Imens broccolien køler af, marinerer du fisken (se forslag under fanen "aftensmad") f.eks. med olie, citron, lidt soya, wasabi, hvidløg og chili). Har du tid, så lad fisken stå i køleskabet i nogle timer og marinere, og ellers ryster du marinaden og fisken godt sammen i en frysepose, lægger fisken i et ildfast fad og hælder resten af marinaden over. Bag laksen ved 180 grader i ca 10 min.

3. Skyld spidskålen grundigt. Skær den midtover og fjern stokken.

4. Du behøver ikke skære den mere ud end det. Læg den i kogende, letsaltet vand i 1-2 minutter, så den bliver blød, men stadig har bid.

5. Hæld vandet fra og anret det på et fad, så stykkerne let kan tages fra hinanden.

6. Hæld marinaden over broccolien og vend det godt sammen. Tilsæt basilikum og løgtern. Top med nødderne.

7. Tag laksen ud af ovnen og BUM - der er serveret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar