En super lækker gratin, som bare må smages! Genial til brunch, frokostbuffeten eller sammen med fisk og en let salat til aftensmad!
Ingredienser
8 æg
5 dl hytteost
Finthakkede krydderurter (pt er der masser af friske krydderurter, så vælg dem du foretrækker. I denne omgang valgte jeg masser af koriander og persille, men basilikum, dild kunne også være en idé)
1 finthakket rødløg
Et bundt hakket forårsløg
2 fed hvidløg - finthakket/presset
1/2 eller 1 finthakket chili (alt efter hvor stærkt du foretrækker maden)
50 g fetaost
3 håndfulde spinatblade - evt hakket i mindre stykker
1 rød peberfrugt i tern
En squash skåret i tynde plader på langs
Salt (ca 2 tsk) og peber (1-2 tsk - alt efter smag)
Frisk timian og cheritomater til at toppe med
1. Pisk æggene
2. Tilfør hytteost og pisk blandingen
3. Tilfør chili, hvidløg, salt og peber - pisk blandingen
4. Tilfør krydderurter, løg, forårsløg, feta, gedeost, spinatblade og peberfrugt.
5. Hæld lidt af blandingen op i et ildfast fad, så bunden er dækket. Dæk det med squash pladerne. Hæld så endnu engang gratinmasse over squashpladerne - og fortsæt indtil du ikke har mere gratin og/eller squashplader tilbage
6. Top evt med lidt mere feta, samt frisk timian og halve cheritomater
6. Bages i ovnen ved 200 grader i 30-45 min (så snart gratinen er fast og lysebrun i kanterne)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar