Madblogstoppen

fredag den 6. juli 2012

Gratin med squashplader

En super lækker gratin, som bare må smages! Genial til brunch, frokostbuffeten eller sammen med fisk og en let salat til aftensmad!


Ingredienser
8 æg
5 dl hytteost
Finthakkede krydderurter (pt er der masser af friske krydderurter, så vælg dem du foretrækker. I denne omgang valgte jeg masser af koriander og persille, men basilikum, dild kunne også være en idé)
1 finthakket rødløg
Et bundt hakket forårsløg
 2 fed hvidløg - finthakket/presset
1/2 eller 1 finthakket chili (alt efter hvor stærkt du foretrækker maden)
50 g fetaost
3 håndfulde spinatblade - evt hakket i mindre stykker
1 rød peberfrugt i tern
En squash skåret i tynde plader på langs
Salt (ca 2 tsk) og peber (1-2 tsk - alt efter smag)
Frisk timian og cheritomater til at toppe med

1. Pisk æggene
2. Tilfør hytteost og pisk blandingen
3. Tilfør chili, hvidløg, salt og peber - pisk blandingen
4. Tilfør krydderurter, løg, forårsløg, feta, gedeost, spinatblade og peberfrugt.
5. Hæld lidt af blandingen op i et ildfast fad, så bunden er dækket. Dæk det med squash pladerne. Hæld så endnu engang gratinmasse over squashpladerne - og fortsæt indtil du ikke har mere gratin og/eller squashplader tilbage
6. Top evt med lidt mere feta, samt frisk timian og halve cheritomater
6. Bages i ovnen ved 200 grader i 30-45 min (så snart gratinen er fast og lysebrun i kanterne)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar