Madblogstoppen

mandag den 19. marts 2012

Tøsemiddag med laks, salat og dip-paradis

Lørdag aften bød på kvalitetstid med fantastiske veninder.

Menuen stod på bagte, marinerede laksestykker vendt i pandesvitset hvidkål og squash. Dertil tabbouleh-inspireret bulgursalat med pandesvitsede mandler, samt ærte-bønnepuré med et twist af dild, dip med ovnbagte og soltørrede tomater, en paprikahumus og økologiske fuldkorns knækbrød.


Marinerede laksestykker i pandesvitset hvidkål og squash Ingredienser
1/2 hvidkål, skåret i meget fine strimler
1 revet squash
400 g laks i tern
Saft og skal fra en økologisk citron
2 knuste hvidløg
1/2 finthakket chili
4 spsk olivenolie
Teriyaki sauce

1. Laksen lægges i en pose med 1/2 citronsaft- og skal, olivenolie, 3 spskteriyaki sauce, 2 spsk olivenolie, chili og knust hvidløg. Læg posen med den marinerede laks i køleskabet i min. 1 time
2. Bag laksen i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter (se på pakken)
2. Svits hvidkål og squash på panden med olivenolie, citronsaft og teriyaki sauce.
3. Bland det pandesvitsede hvidkål og squash med laksen og top anretningen med citronskal.

Tabbouleh inspireret bulgursalat

Ingredienser  4 dl kogt og afkølet bulgur
Et bundt finthakket persille
Skal og saft fra 1/2 citron
Et bundt fintsnittet forårsløg
10 udstenede tomater, skåret i fine tern
En finthakket gulerod
1/2 finthakket squash
Galeamelon i fine tern
2 spsk koldpresset olivenolie

1. Kog bulguren (tilsæt en tsk salt)
2. Så snart bulguren er afkølet, hælder du det i en skål og tilsætter olivenolie samt citronskal - og saft.
3. Tilsæt så persille, forårsløg, tomater, gulerod og squash.
4. Svits en håndfuld mandler på panden med olivenolie og en knivspids salt
5. Top salaten med farverige grøntsager/frugter som f.eks. udstenede tomater, granatæble eller radisser og galeamelon (som på billedet), samt de pandesvitsede mandler.

Dip med ovnbagte og soltørrede tomater


Ingredienser
15-20 udstenede cheri tomater
4 soltørrede tomater
1 hvidløg
1/2 chili 
En dåse butterbeans/2 dl udklødte og bogte butterbeans
2 spsk olivenolie
Skal og saft fra 1/2 citron
Salt og peber


1. Læg de udstenede tomater i et ildfastfad og hæld lidt olivenolie henover. Drys med salt og peber og hak hvidløget i 4 og læg ved. Bages i 10-15 min ved 200 grader.
2. Blend de ovnbagte og de soltørrede tomater, samt hvidløget med butterbeans, citronskal- og saft.
3 Smag til med chili, salt og peber.



Find opskrifter på ærte-bønne puré her: http://sunderfedt.blogspot.com/2012/02/rte-bnne-pure.html
Find opskrifter på paprikahumus her: http://sunderfedt.blogspot.com/2012/01/frk-humus.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar