Madblogstoppen

fredag den 16. marts 2012

Weekend brunch på den fede måde

Brunch som vi kender det fra diverse caféer kan hurtigt løbe op i flere tusinde kalorier. I tillæg er det dyrt og ofte af super dårlig kvalitet!

Så hvorfor ikke lave det selv? Det er både billigere, sundere, hyggeligere og mere lækkert... Og nu er sommeren på vej, så vi kan pakke herlighederne sammen og brunche ude i det fri!

Jeg giver dig her opskriften på en lækker spinat omelet med gedeost og diverse grøntsager, bulgurboller, nutella my way og så har jeg valgt at pimpe brunchen med mandler og noget frisk frugt. Alt efter hvor stort du ønsker udvalget, kan du f.eks. supplere med yoghurt, frisk frugt og hjemmelavet müsli (http://sunderfedt.blogspot.com/2012/01/verdens-bedste-musli.html), tunsalat (http://sunderfedt.blogspot.com/2011/08/pimp-din-dasetun.html), en rejesalat (http://sunderfedt.blogspot.com/2011/08/sund-og-grn-rejesalat.html) eller bare noget røget laks med avokado og friske tomater til.




Spinat omelet:
6 æg
2 spsk cheasy hytteost
Lidt gedeost i små tern
1 dl mini mælk
En håndfuld friskhakket persille
1 knust hvidløg
1/2 finthakket frisk chili
1 finkhakket løg
1 bundt forårsløg
1 finthakket gulerod
2 håndfuld frisk spinat (snittes i lidt mindre stykker)
Salt, peber
Timian


1. Pisk æggene og tilsæt mælk og hytteost.
2. Tilsæt hvidløg, chili, salt og peber og pisk blandingen
3. Tilsæt persille, løg, forårsløg, gulerodsternene, spinat og gedeost ternene.
4. Hæld lidt olivenolie i en høj pande og hæld blandingen i panden.
5. Top med timian og evt halve cheri tomater
6. Steg omeletten ved lav varme, så den ikke brænder på. Den er færdig, når blandingen er fast.


Nutella my way:
1 avokado
1 banan
1 spsk kakao
1/2 tsk ren vanille pulver
Lidt salt

Blend avokado med banan, kakao, vanille og salt. Smag til, alt efter om du vil have mere kakao, vanille eller salt i...

Bulgurboller:
Laves efter samme opskrift som "tøseboller" (http://sunderfedt.blogspot.com/2011/11/tseboller-ogsa-til-mnd.html), men i stedet for at tilsætte rodfrugterne blendet/revet, koger du et helt sellerihovede (i mindre tern) og blender det, hvorefter du blander det i dejen.
OBS! I stedet for at krydre med kanel, kan du bruge timian, så bollerne kan bruges i flere måltidssammenhænge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar