Madblogstoppen

fredag den 10. februar 2012

Proteinrig aftensmad

Ønsker du vægttab, er det en god idé, at skære ned på kulhydraterne, særligt i aftensmåltidet. Årsagen til dette skyldes kroppens forbrændingssystem, som forbrænder kulhydratdepoterne (kaldet glykokendepoter) før fedt og protein. Tilfører vi kroppen mindre kulhydrat, mere protein og essentielle fedtsyrer (særligt umættede fedtsyrer, som har gavnlig virkning i kroppen - f.eks. fra nødder, bælgfrugter, avokado, olivenolie mm.), stimuleres fedtforbrændingen.

Kroppens fedtforbrænding er størst i hvile, og det er derfor en god idé, at begrænse kulhydratindtaget sidst på dagen, med henblik på øget fedtforbrænding.

Dagens aftensmåltid består af:

Laks (100 g.), marineret med citronsaft, olivenolie, løgringe, hvidløg, chili og teriyaki sauce)
Spinatsalat: Spinat, citronskal- og saft, olivenolie, forårsløg, rød peberm pastinakker, gulerødder, æbletern, avokado og butterbeans.
Butterbeans-gulerødsdip: Med kogte gulerødder, bagte røde peberfrugter og løg, chili, hvidløg, butterbeans, basilikum og salt og peber (blendet): http://sunderfedt.blogspot.com/2012/02/himmelsk-butterbean-gulerodsdip.html
NB! Dippen kan du variere, alt efter køleskabsindhold og temperament. Den smager f.eks. også godt med bagte tomater... Prøv dig frem :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar