Madblogstoppen

mandag den 20. februar 2012

Bananmuffins med god samvittighed

Indimellem kan sukkertrangen overvælde selv den bedste, og jeg selv skal være den sidste til at pudse glorien! Følelsen efter at have kværnet 10 hindbærsnitter er dog knap så tiltalende, og jeg har derfor forsket lidt i alternative kageløsninger, som i stedet for tomme kalorier faktisk bidrager med gavnlige næringsstoffer til kroppen - samtidig med at det smager fantastisk, selvfølgelig!

Jeg har allerede postet en del opskrifter på kager og desserter uden hverken sukker, mel eller smør, som I kan finde under fanen "alternative kager og desserter". Jeg har serveret mange af kagerne for selv de største skeptikere og kageelskere, og har fået overraskende stor tilslutning... Så sæt fordommene på pause og prøv det af!

Disse bananmuffins har en rund, sød og markant smag, og er perfekte sammen med frisk frugt, som led i en lækker, sund brunch eller som dessertkage med lidt is eller sorbet. Kagerne får den søde smag fra hhv banan, dadler og chokolade og den fede konsistens fra avokado, æg og banan. Vanillen understreger den søde smag, og tilsammen udgør ingredienserne en unik smagsoplevelse, som med god samvittighed kan nydes!


Ingredienser (til 4-5 stk)

En banan
En avokado
Et æg
4-5 friske, udstenede dadler
1/2 tsk vanillepulver (ren vanille)
2 -3 dl havregryn
50 g groft, hakket mørk chokolade
50 g groft hakkede mandler til topping

1. Blend avokado med banan.
2. Tilsæt æg og vanille og blend sammen
3. Tilsæt dadler og havregryn og blend sammen. Tilsæt evt lidt mere havregryn, hvis du synes kagemassen mangler en mere fast konsistens.
4. Tilsæt chokoladen stykkerne (dette skal ikke blendes!)
5. Fordel kagemassen i muffinsforme og bag dem i ovnen v. 200 grader i ca 20 minutter (de skal føles faste og være lysebrune i kanten)

1 kommentar:

  1. Kan man bruge tørrede dadler?? Det er ikke mange steder, jeg har set, at de har dem friske.

    SvarSlet