Madblogstoppen

lørdag den 7. januar 2012

Farverig bulgursalat

Januar anses for mange som et gråt vendepunkt, hvor ens forbandede nytårsforsæt sættes igang, julens ekstra sul skal arbejdes af og hverdagen sættes for alvor i gang igen, uden udsigt til helligdage eller sollys. Vinteren er over os, julen er forbi og der er langt til solens varme.

Danskere er verdensmestre i at brokke sig, og det er simpelthen den mest demotiverende, livsspillende aktivitet man kan foretage sig! Prøv nu at vende bøtten og se på livets solsider! Ja, det regner udenfor, ja det er mandag og ja, du har måske fået en P-bøde - men tror du seriøst at dagen bliver bedre af, at du gør den sur for dig selv og dine omgivelser ved at brokke dig? Tror du hverdagen bliver bedre af, at du fokuserer på de sure pligter og et nytårsforsæt, som du måske ikke er motiveret for?

Nej vel? Så værsgo' at skrue op for smilet, overskuddet og farverne! Og én ting du i hvert fald ikke behøver at bekymre sig om, er den sunde mad! For mad er meget mere end bare næring! Farverig, strålende og flot mad tilfredsstiller også vores visuelle sanser og gør os i bedre humør. Derfor - skru op for farverne i maden med flotte, næringsholdige grøntsager og bliv et stærkere, gladere og mere overskudsrigt menneske!

Den energi du giver til omverden kommer to-foldigt igen!


Her er en opskrift på en bulgursalat, spækket med lækre grøntsager og en regnbue på toppen!


Ingredienser (til 4 personer):
Kogt og afkølet bulgur (en halv pose)
Finthakket persille eller anden foretrukken krydderurt (smag og behag er forskellig, men jeg tog en god håndfuld)
Fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron
Revet fennikel ca 2 spsk
2 spsk olivenolie
Et bundt forårsløg
1/2 broccoli: Turbokogte broccolibuketter- og stilk (stilken er spækket med vitaminer!)
4 gulerødder i tern (gem lidt til topping)
1 æble i tern
1/2 granatæblekerner
Salt og peber

1. Bland bulgur med citronskal, olivenolie, persille, fennikel, salt og peber.
2. Rør det hele godt sammen og tilsæt så resten af ingredienserne.
3. Smag til og tilfør salt og peber efter behov.
4. Top tilsidst med gulerødder og granatæble, som vist på billedet - eller på en anden kreativ måde.
Du kan sagtens bruge andre farverige grøntsager. Kun fantasien sætter grænser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar