Madblogstoppen

søndag den 22. januar 2012

Æble-mandeltærte

Søndag er en skøn dag - især når den starter med cykling i SATS Frederiksberg, efterfulgt af dampbad, og en snevåd tur hjem gennem januarvejret - til en varm lejlighed med glohed sort kaffe... Ahhh så er søndag skudt i gang - just the way I like it!

Dagen blev peppet yderligere op af min smukke venindes selskab, og vi besluttede (nok nærmere jeg besluttede) at lave en kage uden mel, sukker og fedt. Jeg foreslog en æbletærte med en bund af marcipan, toppet med kanel og mandler.

Og hvordan i alverden laver man så en kage uden hverken at tilsætte sukker, mel eller fedt? For ja, det lyder ærlig talt ikke særlig spændende. Men så længe vi tænker naturligt, og finder de rette ingredienser, kan det sagtens lade sig gøre!


Ingredienser (til 8 personer - hvis de hver kan nøjes med et stykke på størrelse med dét på ovenstående billede ;-)

3 håndfulde mandler
En pakke friske dadler (husk at udsten dem)
4 stang vanille
2 tsk kanel
Æggehvide fra et æg
10 æbler uden skræl
1. Blend mandler med 1/2 tsk ren vanillepulver, alle dadlerne og æggehviden.
2. Smør tærteformen/springformen med smør eller olie og fordel så marcipanmassen i bunden og siderne.
3. Skær de 8 æbler ud i tern og kog dem med en eller to vanillestænger (alt efter hvor søde æblerne er) og lidt kanel. Prik i æbleternene og så snart de er bløde, hælder du vandet fra og blender æbletern og vanille.
4. Smag mosen til med vanille og kanel, hvis du ikke fik tilsat tilpas meget i første omgang.
5. Hæld mosen over marcipanbunden (som vist på billedet)




6. Skær de to andre æbler ud i tynde både og pres dem ned i mosen:



7. Sørg for at mosen dækker over æblebådene og top med kanel og grofthakkede mandler



8. Bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter (alt afhængig af ovnens kvalitet og varmefunktion). Du kan se at tærten er færdig, når marcipanskorpen slipper i siden og mandlerne brunes (de må ikke blive sorte):




9. Lad tærten køle af og server den med græsk yoghurt, blandet med lidt vanille og toppet med granatæble eller anden flot, frisk frugt (se serveringsforslag øverst)

Happy Sundays!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar