Madblogstoppen

tirsdag den 6. december 2011

Blomkålssuppe

Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen! Vintertid er suppetid - og der er et utal af lækre muligheder!

En nem, billig, sund og lækker mulighed er blomkålssuppe.

 Blomkålssuppe med porrer og laks, serveret med en "tøsebolle" (http://sunderfedt.blogspot.com/2011/11/tseboller-ogsa-til-mnd.html)

Ingredienser:
1 blomkålshovede i buketter, brug også stilken
1 løg i små tern
0,75 dl vand
bouillon
1 porre, skåret i ringe
Hakket persille, koriander eller citronmelissse
3 knuste fed hvidløg
1 finthakket chili
Salt og peber
Evt. Laks eller anden fisk i tern, rejer eller muslinger

Blancher løgene i 1 tsk kokosolie. Tilsæt blomkål, kogende vand, bouillon, chili, 1 tsk salt, lidt peber, hvidløg og persille. Lad det koge i 3-4 minutters tid. Blend hele blandingen og hæld det tilbage i gryden. Lad blandingen simre, og smag til med salt peber og evt mere chili. Tilsæt tilsidst porrer og lad suppen simre i et minuts tid. Jeg valgte også at tilsætte laksestykker. Gør du også det, skal suppen småkoge i 4-5 minutter - indtil du kan se, at laksen ikke længere er rå indeni.
Top med persille eller den krydderurt du foretrækker.

Server med groft brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar