Madblogstoppen

tirsdag den 29. november 2011

Tøseboller - også til mænd!

Her i vinterkulden er det vigtigt med lidt kulør i hverdagen, så grib de farverige grøntsager og boost dine måltider!

Mad er mere end bare næring - vi bliver også gladere af sund, nærende, velsmagende og flot mad! Du kan let bruge flotte grøntsager til at sætte kulør på måltiderne. Jeg har f.eks. bagt disse tøseboller med ingefær, pastinakker, gulerødder og rødbeder. Grøntsagerne giver både vitaminer, sødme og masser af smag! De er også prøvet af på mænd - med stor succes!

Ingredienser (vejledende - du kan sagtens vælge til og fra)

Kog ca. 6 dl bulgur og lad dem køle af
1 dl lunken vand
2-3 dl yoghurt naturel eller skyr (tåler du ikke mælkeprodukter, kan du tilføre vand i stedet - pas dog på, ikke at bruge for meget vand, da bollerne i såfald falder nemmere fra hinanden)
2 spsk olivenolie
3 finhakkede gulerødder
2 finhakkede pastinakker
3 finhakkede rødbeder
2-3 tsk frisk, finthakket ingefær
2-3 dl Havregryn
En håndfuld hørfrø
En håndfuld solsikkekerner
En håndfuld hakkede nødder
1 dl groft mel - evt spelt (Hvis ikke du kan tåle mel, kan du sagtens blende havregryn og bruge det som mel)
2 æg
1 most banan
1 æble i tern
1 tsk kanel
2 tsk salt

1. Bland vand og olie med salt, kanel og ingefær. tilsæt yoghurt, bulgur, æg, den moste banan, havregryn, nødderne og frøene og til sidst mel/blendet havregryn og æbletern.
2. Form bollerne runde med hænderne og læg dem på bagepladen (som på billedet).
3. Top tilsidst bollerne med solsikkekerne og hørfrø
4. Bag bollerne i ovnene ved 200 grader i ca 30 minutter (muligvis i længere tid - bollerne skal lyde hule, når du banker dem under bunden. De kan godt være lidt fugtige på toppen, men det er ok)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar