Madblogstoppen

torsdag den 17. november 2011

Marcipan muffins med æbletouch

Julefrokosterne er i fuld gang, og der skal velsagtens diskes op med lækre desserter. Mangler du et alternativ til de tunge sukkerholdige, fede desserter? - Så har jeg hér et lækkert bud:

Marcipanmuffins med chokoladestykker og æble, toppet med kanel og hakkede mandler på toppen.

Sådan gør du:
Ingredienser (til 6 muffins):
Til marcipanen:
1 dl smuttede mandler
1/2 tsk vanille pulver (eller vanillesukker)
2 æggehvider
4 udstenede dadler

100 g mørk chokolade
2 finthakkede æbler
Kanel og grofthakkede mandler til topping

1. Start med at hælde kogende vand over mandlerne, lad dem stå et par minutter, og smut dem så, hvorefter du lægger det smuttede mandler på noget køkkenrulle, så de tørrer.
2. Blend mandlerne fint, tilsæt æggehvider og vanille og blend godt sammen. Tilsæt så de udstenede dadler og blend det hele godt sammen.
3. Læg marcipanblandingen i muffinsformene (gerne silikoneform), så det dækker lidt under halvdelen af muffinsformen.
5. Hak chokoladen groft og fordel stykkerne i de seks muffinsforme, ovenpå marcipanmassen.
4. Skræl de to æbler og blend dem fint (selvfølgelig uden skroget).
5. Fordel så æblemassen i muffinsformene oven på marcipanen- og chokoladestykkerne.

6. Drys kanel på de seks muffins og top til sidst med grofthakkede mandler.

7. Bag ved 200 grader i 15-20 min (alt afhængig af kvaliteten af din ovn.) Hold øje med dem - de er sandsynligvis færdige efter 15 minutter. De må ikke få for meget - så bliver de tørre og kedelige!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar