Madblogstoppen

torsdag den 17. november 2011

Chokoladeovertrukne mandler

Chokolade er lækkert, det kan de fleste vist give mig ret i. Desværre går det ikke at fylde os alt for meget med lækkerierne. Som et alternativ til konfekt kan du derfor smutte nogle mandler, lave et chokolade vandbad og dyppe mandlerne i chokoladen.

Jeg startede med at dyppe mandlerne i mørk chokolade, lagde dem på bagepapir på en rist og så i køleskabet. Derefter dyppede jeg halvdelen af dem i en lysere chokolade og den anden halvdel i mørk chokolade igen - for at få et tykkere chokoladelag.

Du kan også dyppe dem i hvidt chokolade, hvis du foretrækker det. Vær dog opmærksom på, at der ofte er et højere sukkerindhold i lys og hvid chokolade, og at mørkere chokolade, for de fleste, hurtigere "mætter" den søde tand.

Min kære veninde, Karina Lynge anbefaler at bruge Helsekostens mørke chokolade 70 % uden tilsat sukker. (De bruger maltitol, hvilket er et naturligt fremstillet sødemiddel). Der er også hvide og lyse varianter, som alle kan smeltes og stivner som alt andet chokolade, og altså aldeles brugbare til konfekt. -Til dig, som enten ikke tåler sukker, eller prøver at begrænse sukkerindtaget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar