Madblogstoppen

søndag den 21. august 2011

Lækre knækbrød - uden mel

Tåler du ikke brød, eller prøver du måske bare at undgå for mange kulhydrater? Så har jeg her et super godt alternativ til brød. Disse knækbrød er sprængfyldt med gavnlige fedtsyrer og proteiner. Alene ét stykke knækbrød med pålæg er nok til at holde dig mæt i timevis!
 
Ingredienser
Alle dine favorit kerner og nødder. Jeg bruger f.eks. masse hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, cashewnødder, hasselnødder og mandler.

Blend halvdelen af kernerne og nødderne. Resten hakker du groft. Den blendede blanding rører du sammen med lidt væske (f.eks. olivenolie, sødmælk, æg eller vand), så dejen bliver klæg. Tilsæt salt og evt. kanel eller kardemomme. Tilsidst rører du den anden halvdel nødder og kerner i.
en. Lidt havsalt er altid godt, men du kan også prøve dig frem med f.eks. kanel eller kardemomme.

Fordel dejen i små, flade klatter på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen v. 160 grader på midterste eller nederste ribbe. Knækbrødene er færdige, når de er tørre, sprøde og gyldne i siderne. Det er vanskeligt at sætte tid på, eftersom det varierer fra ovn til ovn og af tykkelsen på knækbrødene. Når knækbrødene er færdige, afkøles de på en rist og opbevares derefter i en lufttæt beholder.

VIGTIGT! Temperaturen må ikke overskride 160 grader, da de gavnlige fedtsyrer i kernerne og nødderne kan omsættes til farlige transfedtsyrer ved højere temperatur!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar