Madblogstoppen

lørdag den 20. august 2011

Grovboller til den aktive!



Skal ungerne have boller med på madpakken eller er du måske bare træt af kedelige rugbrødsmadder, så er her en opskrift på lækre, grove boller med kerner, frø og nødder. Perfekt til dig på farten, som har brug for hurtig næringsrigtig mad, som giver dig masser af energi til alle dine aktiviteter!



Perfekt til den lange vandretur, eller til den aktives madpakke!

Ingredienser
En halv pakke gær
Ca. 6 dl. lunken vand
2 tsk salt
2-3 dl havregryn
Hørfrø, græskar kerner eller/og solsikkekerner, samt groft hakkede nødder el. mandler 
2 dl kogte speltkerner
5 revet gulerødder
Fuldkornsmel
Hvedemel eller sigtet speltmel, så dejen hænger sammen

Mængdeangivelsen er vejledende – du kan selv tilføre mere eller mindre af de enkelte ingredienser. Der kan f.eks. med fordel tilføres mange speltkerner og femkorn.

Start med at koge speltkernerne. Lad blandingen køle af under koldt vand. (Det er vigtigt, at kornene er kogt godt ud, så de ikke suger vand ud af bolledejen)
Gæren røres ud i vandet.
Tilst salt.
Tilsæt havregryn, revet gulerødder, frø, nødder og speltkerner
Tilsæt skiftevis spelt- og hvedemel, som du foretrækker den, men sørg for at tilsætte nok hvedemel til at dejen er sammenhængende.

Lad dejen hæve nogle timer, eller evt. i køleskabet natten over.

Form bollerne og lad dem efterhæve i mindst 15 minutter.
Pensl bollerne med vand og drys med enten femkornsblanding eller solsikkekerner/græskarkerner/hørfrø.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter (bank under bunden – bollerne skal lyde hult)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar