Ingredienser
Marcipan:
1 dl æggehvide
4 spsk Sukrin
Revet citronskal fra 1/2 økologisk citron
1 tsk vanillepulver
10 udstenede dadler
1 tsk mandelessens
400 g mandelmel
Godterierne:
100 g 70 % chokolade
10 dadler fra Urtekram (ikke dem med sten, da de er for bløde)
Ren kakaopulver
En håndfuld finthakkede nødder (f.eks cashewnødder, paranødder eller macademia nødder)
50 g finthakket lys chokolade (sødet med Stevia og ikke sukker)
50 g kokosmel
Lidt kanel og kardemomme
1. Pisk æggehvide med Sukrin indtil æggehvide/sukkerblandingen er luftig og fyldig.
2. Tilsæt mandelessens, vanillepulver, citronskal og mandelmel og pisk blandingen godt.
3. Tilsæt dadlerne og blend det hele godt sammen
4. Dæk et fad med film og smør halvdelen af marcipanblandingen i bunden af fadet
5. Skær dadlerne ud i små skiver og pres dem ned i marcipanen.
6. Smelt chokoladen over et vandbad og hæld chokoladen henover så hele fladen bliver dækket.
7. Sæt marcipanen i fryseren igen i en times tid, eller indtil chokoladen er størknet
8. Tag den ud, smør resten af marcipanen henover
9. Drys kakao henover (hæld evt noget kakao i en fin si og si kakaopulveret henover)
10. Bland det hakkede chokolade, de hakkede nødder og kokosmelet, drys lidt kanel og kardemomme henover og mix det hele godt sammen.
11. Top med "godteri" blandingen og pres det lidt ned i marcipanen, så det ikke falder af når det senere skal skæres ud.
12. Sæt marcipanen i fryseren natten over eller indtil det skal serveres. Tag det ud af fryseren lige inden servering og skær marcipanen ud i mundrette bidder.
Husk at nyde :-)
Vidste
du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig
inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!
Du kan også finde Sund er fedt på Facebook: Sund er fedt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar