Power boller med spinat, frø, kerner og nødder... Power buns, der går lige "in the guns"!
Ingredienser
1/2 pakke gær
5 dl lunken vand
2 spsk rapsolie
2 tsk salt
1 spsk timian
Basilikumblade
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld hakkede hasselnødder
100 gram helbladet spinat (jeg brugte optøet, frossen spinat)
2 tomater i tern
Rugmel
Sigtemel/anden finere mel
1 æg til pensling
1. Opløs gæren i vandet
2. Tilsæt olie, salt, timian, basilikumblade, frø, kerner, nødder og tomat tern
3. Tilsæt dernæst henholdsvis rug- og sigtemel (jeg tror jeg brugte 60 %
rugmel og 40 % sigtemel). Du kan sagtens bruge andre former for mel,
men jeg synes brødet smager bedst, hvis der kommer en finere melsort i
4. Lad dejen hæve, overdækket i minimum 1 time.
5. Form bollerne og læg dem ovenpå hakkede hasselnødder/mandler (eller
andre nødder), pensl med æg og top med timian, hørfrø og
solsikkekerner/græskarkerner
6. Lad bollerne hæve en halv time (overdækket)
7. Bages på midterste rille i 20 minutter ved 200 grader.
Sunderfedt er mit bidrag til sundhedsdebatten. Bliv inspireret af lækre, sjove, enkle og anderledes opskrifter og følg med i mine indlæg om alt fra eksistentialistisk livsanskuelse, til mere simple emner om hverdagens små udfordringer, sunde madvaner o.lign. Sundhed er et bredt begreb, som dækker meget mere end blot et slankt taljemål. Sundhed handler kort sagt om at have det godt med sig selv og sine omgivelser... Synes jeg! Hvad synes du?
søndag den 5. august 2012
Power buns - Til den sultne atlet!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Lise,
SvarSletMums, de ser bare vildt lækre ud ;o)
Hvor meget mel brugte du?
Mange hilsner Hanne
Hej Hanne,
SvarSletJeg målte ikke undervejs, så jeg har faktisk ingen idé om det, andet et jeg sørgede for at komme mere rugmel i end sigtemel - dvs et delingsforhold der hedder 3/2. Tilfør mel indtil dejen slipper og kan æltes uproblematisk :-)