Jeg nød Kr. Himmelfartsferien hos mine forældre i Sønderjylland, og fik fingre i de lækreste, nye kartofler. Den første aften kogte vi dem bare og nød dem som tilbehør til maden, og dagen efter lavede jeg en lækker kartoffelsalat.
Ingredienser
500 gram kartofler
1 bundt radiser i fine skiver
½ dl snittet purløg
Et bundt forårsløg i fine skiver
1 rødløg i tern
Et bundt asparges i mundrette stykker
1/2 æble i fine tern
Marinade
1 dl olivenolie
1 spsk vineddike
1 tsk Dijon sennep
500 gram kartofler
1 bundt radiser i fine skiver
½ dl snittet purløg
Et bundt forårsløg i fine skiver
1 rødløg i tern
Et bundt asparges i mundrette stykker
1/2 æble i fine tern
Marinade
1 dl olivenolie
1 spsk vineddike
1 tsk Dijon sennep
Smag marinaden til med salt og peber
1. Skær kartoflerne i halve (hvis de er meget store - så i kvarte)
2. Bland kartoflerne med løg, forårsløg, radiser, asparges, æbletern og halvdelen af purløg.
3. Bland marinaden og hæld den over kartoffelsalaten og bland det hele godt sammen.Tip! Tilfør evt 1/2 dl finthakket dild, for at give salaten ekstra sommersmag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar