Madblogstoppen

fredag den 12. oktober 2012

Sund er fedt julekonfekt

Lækker julekonfekt med god samvittighed. Husk, kvalitet frem for alt!




Jeg forbyder jer at købe færdiglavet konfekt i NETTO! I må altså ikke gøre det!

Du skal bruge:
- Anthon Berg marcipan (eller endnu bedre lave det selv) - Der skal være et højt indhold af mandler!
- Mandler, paranødder, hasselnødder og pistacie nødder (ca 150 g)
- 75-80 % smeltet kvalitetschokolade (ca 200 g)
- En stang vanille, som du hakker fint
- Kanel
- Evt kardemomme
- 10 dadler eller abrikoser (udstenet!)
- Evt 100 g lys chokolade fra Cavalier

Fremgangsmåde:
1. Tag en tupperware bøtte og læg et lag Anthon Berg marcipan i bunden.
2. Svits mandler, paranødder, hasselnødder og pistacie nødder på en tør pande
3. Vend dem dernæst med lidt kanel, hakket vanille og evt lidt kardemomme.
4. Udsten nogle dadler og skær dem i halve og vend dem med nødderne.
5. Læg nøddeblandingen hen over marcipanen.
6. Smelt chokoladen og hæld henover.
7. Top med endnu et lag marcipan og hæld resten af chokoladen henover det øverste marcipan og pynt enten med lidt abrikoser og dadler eller måske en hakket, lysere chokolade (jeg anbefaler her Cavalier med Stevia i stedet for sukker)
8. Sæt bøtten i køleskabet natten over og løsn siderne, så du kan banke konfektmasssen ud:



9. Skær konfekten ud i forholdsvis massive stykker (ellers falder den fra hinanden) og nyd et stykke konfekt med en god kop kaffe og go' samvittighed!


Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Sund er fedt er også på facebook: Sund er fedt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar