Madblogstoppen

mandag den 21. maj 2012

Sommerklar, hjemmelavet kartoffelsalat

Endelig endelig endelig er bøgehækken sprunget ud og de første 25 grader er tikket ind på termometeret. Grillen er tændt og køkkenhaven bugner af sommergrøntsager... Radiser, kartofler, persille, purløg, ærter, bær og meget meget mere... I Guder hvor jeg elsker sommer!

Jeg nød Kr. Himmelfartsferien hos mine forældre i Sønderjylland, og fik fingre i de lækreste, nye kartofler. Den første aften kogte vi dem bare og nød dem som tilbehør til maden, og dagen efter lavede jeg en lækker kartoffelsalat.


Ingredienser
500 gram kartofler
1 bundt radiser i fine skiver
½ dl snittet purløg
Et bundt forårsløg i fine skiver
1 rødløg i tern
Et bundt asparges i mundrette stykker
1/2 æble i fine tern

Marinade
1 dl olivenolie
1 spsk vineddike
1 tsk Dijon sennep
Smag marinaden til med salt og peber

1. Skær kartoflerne i halve (hvis de er meget store - så i kvarte)
2. Bland kartoflerne med løg, forårsløg, radiser, asparges, æbletern og halvdelen af purløg.
3. Bland marinaden og hæld den over kartoffelsalaten og bland det hele godt sammen.

Tip! Tilfør evt 1/2 dl finthakket dild, for at give salaten ekstra sommersmag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar