Madblogstoppen

tirsdag den 19. november 2013

Sund er fedt julekager

Er du til brunkager og pebernødder?
Bare rolig, det behøver ikke gå så galt, hvis bare du bruger de rigtige råvarer. Misforstå mig ikke; disse kager skal du ikke spise dagen lang, men de er et glimrende alternativ til Karen Wolff og kan spare dig et par cm i livvidde!



Ingredienser

3 spsk økologisk, crunchy peanutbutter
2 spsk kokossmør (Cosmoveda er smagsneutral)
1 spsk økologisk smør
1 dl æggehvide
4 spsk Sukrin
2 spsk Sukrin Gold
10 udstenede, bløde dadler
4 dl mandelmel (alternativt blendede hasselnødder eller cashewnødder)
1 tsk vanille
1 pose pebernødde krydderi eller brunkage krydderi fra Urtekram (alt efter hvilken smagsnuance du ønsker)
100 g grofthakket chokolade (70 % eller mørkere)

1. Pisk æggehvide med Sukrin og Sukrin Gold, indtil æggehvide/sukkerblandingen er luftig og fyldig
2. Tilsæt vanille og krydderblandingen og pisk blandingen
3. Tilsæt dadlerne og blend blandingen.
4. Varm peanutbutter og kokossmør over et vandbad, så det bliver blødt og cremet
5. Bland æggehvide/sukkerblandingen med mandelmel og peanutbutter/kokossmør og pisk det godt sammen.
6. Læg smøret over vandbadet og lad det smelte lidt. Når det er blødt og let smeltet, hælder du det sammen med det andet og rører godt sammen
7. Tilsæt til sidst hakket chokolade og sæt dejen i køleskabet i min 1 time
8. Tag dejen ud og rul den ud til en tyk pølse på et bagepapir.
9. Rul bagepapiret uden om og læg pølsen i fryseren i et par timer
10. Tag dejen ud og skær pølsen ud i mundrette størrelser
11. Bag småkagerne i varmluftsovn ved 160 grader i 10 minutter

 

Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Du kan også finde Sund er fedt på Facebook: Sund er fedt

1 kommentar:

  1. Uhm.. De ser gode ud! Dem vil jeg have i baghovedet i december.
    KH
    Anne

    SvarSlet