Madblogstoppen

søndag den 3. november 2013

Efterårssuppe

Efteråret, og snart vinteren er over os, så det er i dén grad suppetid.
Udnyt lækre, smagsrige grøntsager og rodfrugter når du laver suppe og få derigennem næringsstoffer, som både dit energisystem og dit immunforsvar kan nyde godt af.

Denne suppe får englene til at synge og jeg kan med sikkerhed love at selv kræsne børn og større kræsne kritikere vil nyde hvert et bid!



Ingredienser
1 knoldselleri
2 store gulerødder
1 løg i fine tern
4 fed hvidløg
1 chili
1/2 æble
1 peberfrugt i grove stykker
1/2 dåse kokosmælk
3-5 dl vand (dette må du selv vurdere undervejs, alt efter hvor tynd/fed du vil have den)
Urtesalt
Peber
1/2 tsk vanillepulver
Gul karry

Topping
- Seranoskinke eller bacon (stegt på panden forinden du topper suppen)
- Hasselnødder og solsikkekerner, svitset på en tør pande (hasselnødder hakkes fint efter su har svitset dem)
- Evt parmasan ost

1. Skær skrællen af knoldsellerien og gulerødder (med mindre de er øko. I såfald, skyld gulerødderne grundigt, så du ikke behøver at skrælle dem)
2. Knoldselleri og gulerødder skæres i grove tern (ca 2x2 cm)
3. Kog rodfrugterne indtil du med lethed kan stikke en gaffel igennem (svarende til ca 10 min kogetid)
4. I mellemtiden svitser du løgternene på en pande i lidt kokosolie
5. Når rodfrugterne har kogt i tilpas lang tid, sier du vandet fra.
4. Blend dem dernæst med kokosmælk, lidt vand, hvidløg, chili, peberfrugt, æble og vanillepulver.
5. Sørg for at blende det hele godt sammen. Hæld dernæst blandingen over i en rummelig gryde, tilføj løgternene og evt. mere vand.
6. Lad blandingen koge op og lad den simre ved svag varme.
7. Smag til med urtesalt, peber og karry
8. Top med seranoskinke/bacon og nødde/frø drys. Du kan med fordel nyde suppen med mine græskarboller. Mangler du mere protein, kommer du bare kylling/tigerrejer i suppen eller spiser det ved siden af.

OBS! Suppen har godt af at stå og trække, da det derved samler mere smag. Derfor, skal du servere den i festligt lag, vil jeg anbefale dig at lave den dagen forinden, så den kan stå i køleskabet natten over. Kog den nænsomt op inden servering.

Vidste du, at du kan følge mig på Instagram @livefralise og få daglig inspiration til, hvordan du booster din hverdagsmad - nemt og lækkert!

Du kan også finde Sund er fedt på Facebook: Sund er fedt


Ingen kommentarer:

Send en kommentar