Sunderfedt er mit bidrag til sundhedsdebatten. Bliv inspireret af lækre, sjove, enkle og anderledes opskrifter og følg med i mine indlæg om alt fra eksistentialistisk livsanskuelse, til mere simple emner om hverdagens små udfordringer, sunde madvaner o.lign. Sundhed er et bredt begreb, som dækker meget mere end blot et slankt taljemål. Sundhed handler kort sagt om at have det godt med sig selv og sine omgivelser... Synes jeg! Hvad synes du?
fredag den 5. august 2011
Grøntsagslasagne uden pasta
Ingredienser:
Grundsovs
Kokosmælk
Chili
Ingefær
Et løg
Et bundt forårsløg
Peberfrugt
Tomatblanding:
Friske tomater (ca. 10 store - i vinterperioden er flåede tomater på karton bedre)
Frisk basilikum (gerne en hel plante)
En håndfuld cashewnødder eller pinjekerner
Parmasanost
Grøntsager:
Revet gulerødder
Hakkede bladselleri
Champignon i skiver
Kog kokosmælk roligt op med lidt vand. Tilsæt fintrevet ingefær, frisk finthakket chili og kog op ved svag varme. Lad stå i ca 30 min og simre. Sluk så gerne for saucen, lad den stå og trække lidt og tænd så op igen og lad den koge langsomt op.
Tilsæt så hakket løg og så forårsløg og peberfrugt. Til sidst 1-2 presset hvidløg. Lad saucen stå og simre ved meget svag varme, mens du laver resten.
Tomatblanding:
Tomater blendes. Tilsæt basilikumblade, cashewnødder/pinjekerner, og revet parmasanost. Blend alle ingredienser og smag til med salt og evt peber (parmasanost tilsættes efter smag)
Byg så lasagnen:
Tag et ildfast fad og fyld først lidt grundsovs i bunden, drys så grøntsager henover, tomatblanding og læg så champignon henover, som var det lasagneplader (Fortsæt indtil der ikke er flere ingredienser).
Top med cheritomater og timian.
Bages i ovnen v. 200 grader i 20-25 min.
Drys med parmasan ost, når retten tages ud.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar